Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

1980 Sonrası Türkiye'de Sanat ve Siyaset

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺370,00
Barkod : 9786055580841
:
Bu kitap, küresel dinamikler isiginda, 12 Eylül 1980 darbesinden bu yanaTürkiye'deki kurumsal öznelerin kültür siyasetlerini, sanatçilarin sanat-siyaset baglamindaki yapitlarini ve ilgili degerlendirmeleri kapsiyor.Askerî darbeyle temelleri atilan ortamin özellikleri nelerdir? Yeni liberalizmin kültürel ortama etkisi hangi yönde olmustur? Yüksekögrenim düzeyindeki sanat egitiminin üniversite bünyesine alinmasi neler getirmistir? Resmî ve özel kurumlarin, galeri ve büyük sirketlerin kültür ve sanata yaklasimlari nasil bir dönüsüm geçirmistir?Modernden postmodern paradigmaya geçis Türkiye'de nasil gerçeklesmistir? Bienal ve diger küratörlü sergilerin sanatçilar ve sanat yazarlari üzerindeki etkilen nelerdir? Marksist, Kemalist, liberal ve muhafazakâr çevrelerin, sanatçi inisiyatiflerinin sanat-siyaset iliskisine bakislari nasildir?Sinifsallik, etnisite, siddet, cinsiyet, piyasalasma, melezlik, çogulluk ve güncellik gibi meseleler resim, heykel, video, yerlestirme ve gösteri gibi türlerde nasil ifade edilmistir? Mizah, sokak ve yeni medya ortaminin çagdas yapitlara etkileri nelerdir?Ayse Nahide Yilmaz titiz bir kaynak arastirmasina dayandirdigi bu çalismasinda, sanat ve siyaset iliskisine dair algi degisikliklerini, çeliski ve sikintilari gözler önüne seriyor; baris ve kardeslik çagrilarinin önemine isaret ediyor. Güncel ortamin karakterine isik tutan temel bir basvuru kitabi...
Yazar Adı
Ayşe Nahide Yılmaz
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
480
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR