Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

21. Yüzyılda Ulus, Çokkültürlülük ve Etnisite

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺200,00
Barkod : 9789752563919
:
Orta Çag sonlarindan itibaren kilise kurumunun kontrolünden bagimsizlasmaya baslayan devletlerin her birinin kendi toplumsal birimini olusturarak örgütlenmeleri, yeni bir siyasal bilincin ürünü olarak gelismistir. Yeni Çag boyunca insa edilen bu homojen ve merkezî devlet fikri egemen olmaya baslamis ve bu çerçevede farkli uluslarin bir arada bulunmasini gerektiren imparatorluklar birer birer yikilmistir. 20. yüzyil boyunca da imparatorluk kalintisi gösteren sömürgeci devletler sömürge topraklarindan çekilmek zorunda kalmislardir. Öte yandan ayni yüzyil içinde modem ulus devletlerin homojen ve merkezî yapisina yeni elestiriler de yöneltilmeye baslanmistir. Bu elestirileri homojenlik fikrinin heterojen toplum modeli lehine terk edilmesini içeren yeni bir siyasal yaklasimin dogusu takip etmistir. 20. yüzyil boyunca toplum düsüncesindeki bu degisim, merkezî bir birlik etrafinda toplanmis olan Bati Avrupa devletlerinin yeni politikalar üretmelerini zorunlu hale getirmistir. Zira Ikinci Dünya Savasi sonrasinda gözlemlenen bagimsizlik hareketleri ve uygulamaya konulan çokkültürlü politikalar, kudretli merkezî devlet fikrinin terk edildiginin bir göstergesi oldugu gibi modern devletlerin ulusçuluk fikrinden vazgeçme egilimi içine girdiklerine de isaret etmektedir. Modern devletlerin ulusçuluk israrlarindan vazgeçtigi bu dönem ayni zamanda etnik ve bölgesel ulusçuluklarin ivme kazandigi yillar olmustur.
Yazar Adı
Ömer Say
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2013
Sayfa Sayısı
219
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR