Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Çağdaş Temel Kuramlar

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺295,00
Barkod : 9789750512445
:

Çagdas Temel Kuramlar, 20. yüzyilin ikinci yarisinda, bilhassa Anglosakson toplumbilim gelenegine hâkim ampirik ve pozitivist
yönteme itiraz olarak ortaya çikan yaklasimlari ele aliyor. Doga bilimlerinin, toplum bilimlerinin pratigi için uygun bir model sundugu
varsayimi karsisinda ortaklasan bu yaklasimlar, “beseri bilimlerde Teori’ye geri dönüs” olarak inceleniyor.
Gadamer, Derrida, Foucault, Kuhn, Rawls, Habermas, Althusser, Lévi- Strauss ve Annales Tarih Okulu, her biri kendi alaninda uzman kisiler tarafindan ele aliniyor. Dönemin entelektüel atmosferini belirleyen isimler, hem kuramsal kisilikleri hem de etkileri çerçevesinde inceleniyor.
Derleme, birbirinden ilk bakista oldukça farkli görünen kuramsal yaklasimlarin dönemin kosullari içerisinde nasil bir iz biraktigini
incelerken, diger yandan farkli isimler üzerine yazilmis makaleler kapsamli bir degerlendirme imkâni sunuyor. Bir araya getirilen
isimlerin “pozitivizm”e karsi ortaya koydugu bazi temel tartismalarin ve beseri bilimlerde yasanan “geri dönüs”ün de izi sürülüyor.
Çagdas Temel Kuramlar, toplum bilimlerinde oldukça özel bir dönemi, o dönemi sekillendiren tartismalar etrafinda betimliyor. Ele aldigi her isim için degerli bir kaynak kitap olma özelligi tasiyan bu derleme, okura keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.
Yazar Adı
Quentin Skinner
Çevirmen
Ahmet Demirhan
Baskı Sayısı
4. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
278
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR