Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Devlet ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Temel Kavramlar

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺295,00
Barkod : 9789750503788
:
Bu derleme, Türkiye’de ulsulararasi iliskiler alanindaki kuramsal boslugu doldurmaya dönük önemli bir adimdir. Atila Eralp, E Fuat Keyman, Oktay F. Tanrisever, M. Fatih Tayfur, Faruk Yalvaç’in olusturdugu çalisma grubu, uluslararasi iliskiler “müfredatinin“, çogunlukla “güncel sorunlara“ ve jeostratejik “etüdlere“ sikisan yerlesik çerçevesini genisletmeyi amaçliyor. Bu amaç dogrultusunda, alandaki kuramsal üretimin kapsamli ve analitik bir dökümünü çikartiyolar. Bununla beraber, uluslararasi iliskilerin temel kavramlarini, sosyal teorideki yeni arayislarla ve baska sosyal bilim disiplinlerindeki yönelimlerle iliskilendirerek, elestirel bir bakisla ele aliyorlar. Alanin genellikle veri kabul edilen, içerigi ve imalari sorgulanmadan, satranç taslari gibi kullanilan anahtar kavramlarini yeniden düsünüyorlar. Devlet, Güç, Ds Politika, Güvenlik, Sistem, Hegomanya, Devletler ve Piyasalar, Kimlik ve Demokras, Savas ve Baris... Prof Atila Eralp’in kitabin Giris’inde belirttigi gibi, bu kuramsal çaba, uluslararasi iliskilere yaklasimda toplum - merkezli ve çogulcu bir yönelise tekabül ediyor. (Arka Kapak)
Yazar Adı
Atila Eralp
Baskı Sayısı
10. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2005
Sayfa Sayısı
288
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
Etiketler
Devlet, Devlet ve, Devlet ve Ötesi-Uluslararası, Devlet ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde, Devlet ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Temel, Devlet ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Temel Kavramlar, Devlet ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Kavramlar, Devlet ve Ötesi-Uluslararası Temel, Devlet ve Ötesi-Uluslararası Temel Kavramlar, Devlet ve Ötesi-Uluslararası Kavramlar, Devlet ve İlişkilerde, Devlet ve İlişkilerde Temel, Devlet ve İlişkilerde Temel Kavramlar, Devlet ve İlişkilerde Kavramlar, Devlet ve Temel, Devlet ve Temel Kavramlar, Devlet ve Kavramlar, Devlet Ötesi-Uluslararası, Devlet Ötesi-Uluslararası İlişkilerde, Devlet Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Temel, Devlet Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Temel Kavramlar, Devlet Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Kavramlar, Devlet Ötesi-Uluslararası Temel, Devlet Ötesi-Uluslararası Temel Kavramlar, Devlet Ötesi-Uluslararası Kavramlar, Devlet İlişkilerde, Devlet İlişkilerde Temel, Devlet İlişkilerde Temel Kavramlar, Devlet İlişkilerde Kavramlar, Devlet Temel, Devlet Temel Kavramlar, Devlet Kavramlar, ve Ötesi-Uluslararası, ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde, ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Temel, ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Temel Kavramlar, ve Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Kavramlar, ve Ötesi-Uluslararası Temel, ve Ötesi-Uluslararası Temel Kavramlar, ve Ötesi-Uluslararası Kavramlar, ve İlişkilerde, ve İlişkilerde Temel, ve İlişkilerde Temel Kavramlar, ve İlişkilerde Kavramlar, ve Temel, ve Temel Kavramlar, ve Kavramlar, Ötesi-Uluslararası, Ötesi-Uluslararası İlişkilerde, Ötesi-Uluslararası İlişkilerde Temel,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR