Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Emperyalizm Hegemonya İmparatorluk

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺410,00
Barkod : 9789754378665
:

Emperyalizm, Hegemonya, Imparatorluk, uluslararasi politik ekonomi literatürünün en önemli basliklarini, Irak’in ABD tarafindan isgalini merkeze alarak tartisiyor. Kitapta bu üç kavram, önce sirtlarinda tasidiklari zamandisilik zirhlarindan Gramscigil/Coxgil tarihselciligin nezaretinde siyriliyorlar. Ardindan da Braudel’i hatirlayarak bir buçuk asri asan uzun vade boyunca ardisik dünya düzenlerinin baslica karakteristiklerini özetliyorlar. Bu yolculuk sirasinda Bati yayilmaciliginin kolonyalist ve emperyalist evreleri, Marksist ve Liberal geleneklerin elestirisi etrafinda inceleniyor. Daha rafine iktidar mekanizmalarinin mercek altina yatirildigi hegemonya ve imparatorlukla ilgili kisimlarda da, kurulus döneminden baslayarak Amerikan hâkimiyet mantiginin temel kodlari ve içine düstügü kriz üzerinde duruluyor. Yapilan tüm degerlendirmelerin isiginda, fikirler ve çikarlarin isgal kararinda nasil bulustugu sorusu ise son bölümde cevaplaniyor. Burada yalnizca Avrupa’nin özgürlük arayisi, Bati disi dünyanin yükselisi ve ulusasirilasmadan olusan dinamikler demetiyle “emperyal eylem” arasindaki baglanti sorgulanmiyor. Söz konusu sistemik çerçeveyi anlamlandiran tarihsel blogun ana bilesenleri de tahlil ediliyor. Hristiyan Sagi, Hristiyan Siyonistler ve Yeni Muhafazakârlar gibi gruplarin olusum ve koalisyon kurma süreçleri, kendi alt zamanlarina odaklanilarak anlatiliyor.
Yazar Adı
Mehmet Akif Okur
Baskı Sayısı
3. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
463
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR