Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Harcıyorum Öyleyse Varım

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺290,00
Barkod : 9789755399874
:

Ekonomi her an hayatimizin içinde; aldigimiz tüm kararlari, hangi okula gidecegimizi, hangi isi seçecegimizi, hatta hangi esi seçecegimizi dahi maliyet-fayda analizleri belirliyor artik. Insani insan yapan tüm o etik degerler, duygular bir kenara birakilirken piyasanin erdemleri tüm ahlaksizliklari hakli gösterebiliyor. Çalisanlar, aksamlari evlerinde veya pazar günleri sevdikleriyle birlikteyken istedikleri kadar merhametli davranabilirler, ama isyerinde, maksimum sosyal faydayi saglayabilmeleri için acimasiz ve rekabetçi bir karaktere bürünmek zorundadirlar diyor ekonomi. Baskaldirmak ise gerçekten zor; yirmi birinci yüzyilda borç, on dokuzuncu yüzyildaki açlikla ayni vazifeyi görüyor, en vahsileri bile ehlilestiriyor; en yabani, en dik kafali ve sira disi olana ilimli olmayi ve terbiyeyi, itaati ve boyun egmeyi ögretiyor. Peki ne yapmali, nasil dur diyebiliriz ekonominin hayatlarimiz üzerindeki tahakkümüne, hangi noktaya kadar çikarabiliriz ekonomiyi kararlarimizdan? Insani erdemlerin, toplumsal degerlerin piyasanin gücünü yeniden ve daha etkin biçimde asmasi mümkün mü? Daha cömert, daha bereketli ve bolluk içinde bir yasam hayal edilebilir mi? Küresel ekonomik anlayisin yarattigi rekabetçi, yirtici, kisisel çikar odakli kisilikten siyrilip fedakârligi, yardimseverligi, paylasimciligi koyabilir miyiz karakterlerimizin merkezine? Harcamadan, insanligi ve dünyayi harcamadan var olmanin yollarini gösteriyor Philip Roscoe. (Tanitim Bülteninden)
Yazar Adı
Philip Roscoe
Çevirmen
Aydın Çavdar
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
272
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR