Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

İslamofobi İmparatorluğun Siyaseti

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺440,00
Barkod : 9789753524186
:
Islâmofobi, 11 Eylül’den sonraki teröre karsi savas, oryantalist esatir, Islâmci tehdit, irkçilik, yesil korku, temel haklara saldiri, neoliberalizmin siyasi mantigi, neconlarin imparatorluk politikalari,  düsman imal etmek ve yeni McCarthyizm, liberal emperyalizm gibi oldukça farkli konular üzerine düsünmek için bir araç oldu.  Yerli yerine oturuldugunda dini degil siyasi bir kavram olarak Islâmofobinin imparatorluk politikalarinin günümüzdeki biçimlerini çözümlemek ve elestirmekte bir yorum anahtari görevi gördügü söylenebilir. Aslina bakilirsa tartismanin yogunlugu ve Islâmofobik politikalar bu kavramin çagimizda asli olan kimi konulari tam da kalbinden yakaladigini göstermektedir.Siyasi veçhesi çogu zaman göz ardi edilen Islâmofobi, o kadar sik ve bazen yersiz sekilde kullaniliyor ki neyin kastedildigi, ne kadar isabetle anlatildigi anlasilamiyor bile. Deepa Kumar, Islâmofobi Imparatorlugun Siyaseti kitabinda elestirel bir sekilde bu kavrami çözümleyip çikis noktalarini irdelerken, asil olarak bu muglakligi gidermeyi basariyor. Islâmofobi kavraminin tarihsel arka planini özetleyerek günümüzün siyasi tartismalariyla iliskisini kesfe çikiyor. Dahasi bu ideolojinin büyük ölçüde siyasal gündeme hizmet etmek üzere, yönetici elit tarafindan harekete geçirildigini belirgin kiliyor. Islâmofobinin dine degil, siyasete dair oldugunu iddia  eden Kumar, Islâmofobi ile siyaset alaninda mücadele edilmesi gerektigini savunuyor. Bu çaba hem Islâmofobi kavramini dogru bir baglama oturtuyor hem de zihin açici bir dille imparatorluk politikalarini maharetle gözler önüne seriyor. Islâmofobi Imparatorlugun Siyaseti Islâmofobi hakkinda açiklayici ve ufuk açici bir kitap...
Yazar Adı
Deepa Kumar
Çevirmen
Işıl Alatlı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2016
Sayfa Sayısı
288
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR