Benzer Ürünler
  • Bige Güven Kızılay’ın “Hayal Ağacım İğde” adlı eseri, içsel yolculuk ve huzurun sessiz anlarını deneme formunda keşfe çıkarıyor. Günlük yaşamdan alıntılarla, mutluluk ve umut dolu bir anlatıya sahip bu eser, kişisel keşif tutkunları için iyi bir rehber.
    ₺140,00
    ₺220,00
    %36 İndirim
    %36İndirim
    Yeni Ürün
  • Bige Güven Kızılay’ın “Hayal Ağacım Zeytin” adlı deneme kitabı, iyiliğin gücünü ve insan dayanışmasını vurgulayan özgün yazılar sunuyor. Sessiz ama etkili bir umut yolculuğuna çıkmaya hazır olun; kelimeler sizi yeniden düşünmeye ve cesaretlendirmeye davet ediyor.
    ₺160,00
    ₺250,00
    %36 İndirim
    %36İndirim
    Yeni Ürün
  • Albert Camus’nün 34 farklı konferansında insanlığın ahlaki alarmına odaklanıyoruz. Savaş, edebiyat ve siyaset temalarında yaptığı konuşmalar, bireyin ihmal edildiği dönemlere dikkat çekiyor. Bu eser, Camus’nün insanı yeniden düşünmeye çağıran güçlü bir manifestosu olarak öne çıkıyor.
    ₺265,00
    ₺385,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Veba”da Jacqueline Rose, ölümü artık bireysel bir sınav olmaktan çıkarıp toplumun bilinç düzeyine taşıyor. Camus, Freud ve Simone Weil gibi düşünürlerin izini sürerken; ölüm, virüs gibi yakınımızdayken insanın psikolojik ve kültürel sınırlarının nasıl değiştiğini ustalıkla sorguluyor.
    ₺115,20
    ₺180,00
    %36 İndirim
    %36İndirim
    Yeni Ürün
  • “Sıdıka Hanım’ın Büyüleri”, Defne Çizakça tarafından oluşturulmuş 30 canlı yazı egzersiziyle bilinçaltınızı keşfe çıkartıyor. Kapalı gözlerle seçilen başlıklardan ya da kılavuz eşliğinde ilerleyerek hem eğlenip hem yazı tıkanıklığınızı kırabilirsiniz. 120 sayfalık bu karton kapaklı kitap, yaratıcı yazı atölyesi gibi işlev görüyor.
    ₺165,00
    ₺230,00
    %28 İndirim
    %28İndirim
    Yeni Ürün

İstanbul ve Boğaziçi Yazıları

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺375,00
Barkod : 9786253692902
:

Boğaziçi’nin “perili bir diyar” olduğuna inanan Abdülhak Şinasi Hisar, 2 Haziran 1931’de yayımlanan “Edebiyat ve Turizm” başlıklı yazısının açılışını şu cümlelerle yapmış: “Tabiatı ve manzarası itibarıyla, dünyanın en güzel ve tarihî eserleri itibarıyla en zengin şehirlerinden birinde yaşıyoruz. İstanbul kelimesi insanların başında bir hülya gibi dönüyor.” İstanbul kelimesi bugün başımızda bir hülya gibi dönüyor hâlâ.

Şüphesiz, her cümlesinde bu şehrin seslerini duyurmayı, renklerini
tüm canlılığıyla göstermeyi başaran, edebiyatımızın en büyük İstanbul
yazarlarından biri Hisar. Bir Boğaziçi yalısı müzesi hayaliyle yaşayıp giden, gerçek bir İstanbul âşığı. Dönemin İstanbul görsellerinin eşlik ettiği İstanbul ve Boğaziçi Yazıları’ndaki metinler onun çocukluğundan, seyretmeye doyamadığı şehrin kendi ruhunda uyandırdığı hislerden, şehir mirası üzerine hem bir vatandaş hem de bir aydın olarak ürettiği fikirlerinden izler taşıyor.

Kitabın birinci bölümü Hisar’ın İstanbul ve Boğaziçi yazılarının bir
derlemesinden, ikinci bölümü zamanında dergilerde yayımlanan ve
daha sonra kitaplarına birtakım değişikliklerle alınan yazılarından
(tespit ettiğimiz farklılıkların dökümüyle birlikte), üçüncü bölümüyse
dört “Geçmiş Zaman Hikâyesi”nden oluşuyor.
Yazar Adı
Abdülhak Şinasi Hisar
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
232
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR