Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Liberal Bakışlar

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺90,00
Barkod : 9789759964665
:

Liberal Bakislar, totalitarizm, insan haklari, adalet, bilgi agi, liberalizm ve Hayek'in siyasi sistem arayisi ve demokrasiye bakisini ele alan sekiz makaleden olusmaktadir. Bu konularin her biri kendi basina daha genis çalismalarda ele alinmayi hak edecek kadar zengin ve muhim omakl beraber, bu derlemedekiyazilarin, en azindan, herbir konu icin iyi bir giris teskil ettigi kanaatindeyim.Totaliterizm konusunun Türkiye'nin fikri ve akademik gündeminden hiç düsmemesi gerekir. Çünkü modern totaliterizm 20. yüzyilda belirginlesen bir fenomen olmasina karsilik totaliter zihniyetin fikir kökleri Plato'ya kkadar gidiyor. Bu kök Plato'dan en seçkin temsilcilerinin Rousseau, Hegel ve Marx oldugu bir çizgi ile günümüze geliyor. Bugün bu gelenegin gözden düsmesi, tamamen çöktügü, etkisinin sifirlandigi anlamina gelmez. Özgürlükçü, bireyci, demokrat gelenekle, kollektivist, baskici ve sahte demokrat gelenek arasindaki mücedele devam etmektedir ve edecektir. Bu yüzden totaliterizm okumalari her zaman anlamlidir. Bu anlam Türkiye özeline döndügümüzde iyice koyulasmaktadir. Türkiye 28 Subat süreci ile totaliterlesme yönünde mesafe katetmeye baslamistir. Bu sürecin gerçek mahiyetini ve yapilanlarin niye ve ne amaçla yapildigini, hangi zihni arka plana dayandigini görebilmek açisindan, totaliterimz teorisi mutlaka basvurmamiz gereken bir analiz aracidir. (Tanitim Bülteninden)Ince Kapak:
Yazar Adı
Atilla Yayla
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2014
Sayfa Sayısı
228
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR