Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Ortak Payda

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺60,00
Barkod : 9789751022479
:
Bu kitap nasil olustu? Biz bir ortak payda ariyorduk. Çeliskilerimiz ne kadar çok ve derin olursa olsun, mutlaka bir ortak paydamiz olmaliydi. Ayni zamanda ve ayni cografyada yasiyorduk. Birlikte yasamanin bir yolunu bulmaliydik. Üstelik ortak paydamiz olmayan noktalarda bile sabri, tahammülü örgütleyemez miydik? Yani birlikte yasamak bu kadar zor bir is mi idi? Hem de 600 yil süren bir imparatorlugun çogul mirasi içinden çikip gelen bir halk için. Öyle ki, tarihin bu en eski ve zengin uygarliklari üzerinde yasayan bir halk olarak eger bunu basaramayacaksak, yazik bize! Biliyor musunuz, insan ayni yolda yan yana, elele mücadele verdikçe, hiç farkin avarmadan yokoluyor korkularinin, kuskularinin birçogu, O’nun pek de “Baska“ olmadigini, aynen bizim gibi iki kolu, iki bacagi oldugunu, aynen bizim gibi korkulari, kuskulari, sevinçleri, dertleri, üzüntüleri oldugunu -çok ayip ama yeniden- kesfediyorsunuz. Simdi de bu noktadayiz iste. Sivil toplumun ortak paydalarini arayan çalismada gene yan yanayiz. Birbirimizin ne yazdigini okumadan yazacagiz, bir baska kisi yanyana getirecek bakacak, acaba ikimizin düsüncelerinin ortak paydasi var mi, varsa ne kadar, nereye kadar? Bu sorunun yanitini ben de merak ediyorum dogrusu. Biri “Islam“, öteki “Ateist“ bu iki zit kutup, dünya görüsleri ne kadar aykiri olursa olsun, insanlarin “Insanlik“ ortak paydasinda bulusabilecegine ve ortak dertler için ortak çözümler bulunabilecegine örnek olusturuyorlar. (Arka Kapak)
Yazar Adı
Abdurrahman Dilipak
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Sayfa Sayısı
0
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
Etiketler
Ortak, Ortak Payda, Payda,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR