Benzer Ürünler
  • Bige Güven Kızılay’ın “Hayal Ağacım İğde” adlı eseri, içsel yolculuk ve huzurun sessiz anlarını deneme formunda keşfe çıkarıyor. Günlük yaşamdan alıntılarla, mutluluk ve umut dolu bir anlatıya sahip bu eser, kişisel keşif tutkunları için iyi bir rehber.
    ₺140,00
    ₺220,00
    %36 İndirim
    %36İndirim
    Yeni Ürün
  • Bige Güven Kızılay’ın “Hayal Ağacım Zeytin” adlı deneme kitabı, iyiliğin gücünü ve insan dayanışmasını vurgulayan özgün yazılar sunuyor. Sessiz ama etkili bir umut yolculuğuna çıkmaya hazır olun; kelimeler sizi yeniden düşünmeye ve cesaretlendirmeye davet ediyor.
    ₺160,00
    ₺250,00
    %36 İndirim
    %36İndirim
    Yeni Ürün
  • Albert Camus’nün 34 farklı konferansında insanlığın ahlaki alarmına odaklanıyoruz. Savaş, edebiyat ve siyaset temalarında yaptığı konuşmalar, bireyin ihmal edildiği dönemlere dikkat çekiyor. Bu eser, Camus’nün insanı yeniden düşünmeye çağıran güçlü bir manifestosu olarak öne çıkıyor.
    ₺265,00
    ₺385,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Veba”da Jacqueline Rose, ölümü artık bireysel bir sınav olmaktan çıkarıp toplumun bilinç düzeyine taşıyor. Camus, Freud ve Simone Weil gibi düşünürlerin izini sürerken; ölüm, virüs gibi yakınımızdayken insanın psikolojik ve kültürel sınırlarının nasıl değiştiğini ustalıkla sorguluyor.
    ₺115,20
    ₺180,00
    %36 İndirim
    %36İndirim
    Yeni Ürün
  • “Sıdıka Hanım’ın Büyüleri”, Defne Çizakça tarafından oluşturulmuş 30 canlı yazı egzersiziyle bilinçaltınızı keşfe çıkartıyor. Kapalı gözlerle seçilen başlıklardan ya da kılavuz eşliğinde ilerleyerek hem eğlenip hem yazı tıkanıklığınızı kırabilirsiniz. 120 sayfalık bu karton kapaklı kitap, yaratıcı yazı atölyesi gibi işlev görüyor.
    ₺165,00
    ₺230,00
    %28 İndirim
    %28İndirim
    Yeni Ürün

Savaş ve İlyada

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺209,00
Barkod : 9786256698000
:
Simone Weil, Rachel Bespaloff ve Hermann Broch’u bir araya getiren Savaş ve İlyada, edebiyat, din ve felsefe üzerinden ölüm ve yaşam meselelerini ele alan bir eser. Weil, Homeros’un destanını ayrıntısıyla inceler ve burada kâbusları andıran bir savaş makinesi teşhis eder. İlk kez 1939’da yani 2. Dünya Savaşı arifesinde yazılan bu makale pasifist bir manifesto olarak da okunabilir.
Bespaloff makalesini 2. Dünya Savaşı ortasında kaleme alır, çalışmasına “savaşla başa çıkma yöntemim” der, ama bu makale aynı zamanda Weil’e cevap niteliğindedir. Ayrıca, Bespaloff'un Homeros destanını Kitâb-ı Mukaddes'le, şairleri de peygamberle ilişkilendirmesi başlı başına bir katkı olarak görülmektedir.
Büyük Alman yazar Broch ise 1947 yılında yani savaş bittikten iki yıl sonra bir sonsöz yazarak bu tartışmaya nokta koyar. Bu sonsözde, yaşlılık üslubundan sanatta yeni mit arayışına, mitsel edebiyata yakın gördüğü Kafka’ya kadar edebiyat teorisiyle ilgili aydınlatıcı fikirler öne sürer.
Bir yanda yaklaşık 2700 yıl önce yazılmış en trajik savaş destanı, diğer yanda 80 yıl önce dünyanın maruz kaldığı en büyük savaş… Çünkü en büyük derdimiz güncelliğini koruyor: İnsanlığımızı kaybetmemek.
Yazar Adı
Simone Weil, Rachel Bespaloff, Hermann Broch
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
136
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR