Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Şeyleşme Geç Kapitalizmde Endişe

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺358,00
Barkod : 9789753426503
:
Kapitalizmin insanlar arasi iliskilerde yarattigi tahribati tanimlamak için kullanilagelmis çesitli kavramlar arasinda en çarpici ve en kolay anlasilanlardan biri olan "seylesme", sermayenin bilinç üzerindeki somut etkilerini tanimlama konusunda essiz bir araç gibi görünür. Gelgelelim 20. yüzyilda agirlik kazanan ikici, "seküler" düsünce modellerinin etkisiyle gözden düsmüstür. Bewes bu egilime karsi çikarak bir toplumsal/kültürel endise biçimi olarak yeniden formüle ettigi "seylesme" kavraminin "geç kapitalizm" döneminde de hâlâ çok ise yarayabilecegini öne sürüyor. Bahsedilen ikici modellere karsi, her ikiligin, içerdigi terimleri asan ve sentezleyen üçüncü bir varolus düzeni tarafindan dolayimlandigi üçlü diyalektik ya da 'dinsel' modeli yaratici bir biçimde tekrar ele aliyor: "Seylesme kavramini, içerdigi örtük dinsellik nedeniyle bir kenara atmaktansa... sekülarizm ile din arasindaki karsitligi dolayimlamaya ve bu yolla seylesme kavramini rehabilite etmeye çalistim," diyor.Adorno'dan Derrida'ya, Lukács'dan Negri'ye neredeyse bütün bir 20. yüzyil fikriyatinin kapsamli ve elestirel bir analizini sunan, Proust ve Flannery O'Connor gibi edebiyatçilarin eserlerinden de sik sik yararlanan bu kitabin ilgiyle okunacagini umuyoruz.
Yazar Adı
Timothy Bewes
Çevirmen
Deniz Soysal
Baskı Sayısı
3. Baskı
Kağıt Cinsi
2.Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
341
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR