Benzer Ürünler
  • Coşkun Aral’ın önsözüyle dikkat çeken bu eser, Uğur Rıfat Karlova’nın sade ve akıcı anlatımıyla Çin’in imparatorluktan cumhuriyete geçiş sürecini ele alıyor. Qing döneminin son yılları, Afyon savaşları, Japon işgali ve Mao öncesi modernleşme adımları adım adım inceleniyor. Asya’nın en eski medeniyetine geniş bir perspektiften bakmak isteyen tarih tutkunları için eşsiz bir kaynak.
    ₺194,35
    ₺299,00
    %35 İndirim
    %35İndirim
    Yeni Ürün
  • Nic Fields’in kaleminden “Caesar”, Roma Cumhuriyeti’ni imparatorluğa dönüştüren Julius Caesar’ın stratejik dehasını anlatıyor. Galya fetihleri, Rubicon’u geçişi ve iç savaş planlarıyla askeri zekâsı ve politik manevraları bu eserde öne çıkıyor.
    ₺166,60
    ₺245,00
    %32 İndirim
    %32İndirim
    Yeni Ürün
  • Göksel Göksoy bu eserinde Roma İmparatorluğu’nu 200 kısa maddede özetliyor: Romulus ve Remus efsanelerinden Galya seferlerine, Augustus’tan Neron’a, barbar istilalarından Hıristiyanlık yükselişine uzanan bu panorama, tarihe hızlı ama derin bir bakış atmak isteyenler için ideal bir başvuru kaynağı.
    ₺115,50
    ₺175,00
    %34 İndirim
    %34İndirim
    Yeni Ürün
  • Heinz Guderian, geleneksel savaş kurallarını yıkarak tankın haritadaki önemini yeniden tanımladı. “Dikkat Tank!”, zırhlı birliklerin hızlı, koordineli ve yıkıcı gücünü anlatan bir manifesto niteliğinde. Blitzkrieg stratejilerini anlamak isteyen her askeri tarih meraklısı için temel eser niteliğinde.
    ₺212,40
    ₺295,00
    %28 İndirim
    %28İndirim
    Yeni Ürün
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün

Son Ütopya: Tarihte İnsan Hakları

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺220,00
Barkod : 9786059389266
:
“İnsan hakları” denince herkesin aklına en üstün ahlak ilkeleri ve siyasi idealler gelir. Dahası bu yüceliğin insanlık tarihi kadar eski olduğu düşünülür. Fakat bu programın ne kadar yakın zamanda tedavüle girip yaygınlaştığının farkına varmak insanda çarpıcı bir etki bırakır. Bu siyasi idealin kendine bir alan açabilmesi için sadece ütopyaların değil, genel olarak siyasi projelerin ıskartaya çıktığı bir döneme, yirminci yüzyılın son çeyreğine gelinmesi gerekiyordu. İnsan haklarının alamet-i farikası, 1970’lerde bir anda nereden geldiği anlaşılmadan sahneye çıkmış olmasıdır.
İnsan hakları saf hümanist bir hareket midir? Devletlerin ya da hükümetlerin, özellikle de Soğuk Savaş döneminde, ihtilaf halinde oldukları diğer devletleri sıkıştırmak için başvurduğu bir koz olarak mı değer kazanmıştır, yoksa kerameti kendinden menkul bir taban hareketi midir? Başka bir dünyanın mümkün olduğu düşüncesinin yeni biçimi, bir “son ütopya” mıdır, yoksa başkası olmayan bir dünyanın daha iyi ve ahlaklı hale getirilmesi çabası mıdır?
SamuelMoyn, Harvard Üniversitesi’nde tarih profesörü ve Humanity dergisinin yayın kurulu üyesi.
Yazar Adı
Samuel Moyn
Çevirmen
Firdevs Ev
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2017
Sayfa Sayısı
272
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR