Benzer Ürünler
  • Selami Turgut Genç’in Üç Günlük Dünyanın Kuzuları adlı romanı, üç gün süren dramatik olaylar ve metaforik anlatılar aracılığıyla masumiyetin gölgesinde insana duyulan güvensizliği sorguluyor. İhanet, gerçek niyetler ve içsel kırılmalarla örülü bu eser, duygusal bir kurguyla derin bir okuma vaat ediyor.
    ₺187,50
    ₺250,00
    %25 İndirim
    %25İndirim
    Yeni Ürün
  • Mandalina Yeşili, lise birinci sınıfa başlayan dört genç kızın Jeju Adası’nda gizli bir yeminle başlayan dostluğunu konu alıyor. Beton duvarlı lise koridorlarından, sıcak hatıralarla dolu adaya uzanan bu hikâye, empatiyle ve umutla büyümenin dokunaklı bir portresini çiziyor.
    ₺175,00
  • "İhtişam ve Mutsuzluk", Balzac'ın Fransız toplumunun çelişkilerini ve bireyin içsel çatışmalarını ustalıkla işlediği kısa bir başyapıt. 72 sayfalık bu eser, okuyucuyu derin düşüncelere sevk eden etkileyici bir anlatı sunuyor.
    ₺97,50
    ₺130,00
    %25 İndirim
    %25İndirim
    Yeni Ürün
  • Kemal Ragıp Enson, insan ruhunun derin acılarını ve yaşamın sarsıcı gerçeklerini etkileyici bir dille kaleme alıyor. Acıların En Büyüğü, okuyucuyu içine çeken sürükleyici hikayesiyle duygu dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Kalplere dokunan bir roman.
    ₺123,75
    ₺165,00
  • Kalbin en derin köşelerine dokunan bir aşk hikayesi... “Aşk Duası” sevgi, tutku ve duygularla örülü satırlarıyla okurlara romantik bir yolculuk sunuyor. Duygu dolu anlatımıyla unutulmaz bir okuma deneyimi vadediyor.
    ₺115,00
    ₺190,00
    %39 İndirim
    %39İndirim
    Yeni Ürün

Sultana nın Rüyası

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺198,00
Barkod : 9789944989251
:

Yillar boyunca ütopya Bati’ya ve erkeklere özgü bir yazin türü olarak kabul edildi. Ütopya deyince Platon ve Thomas Moore’un adi ve onlarin kapali, duragan, çatik kasli dünyalari aklimiza geldi. Charles Fourier, William Morris, H.G. Wells, Aldous Huxley, George Orwell gibi yazarlarla ütopya anlayisinin degistigi, çesitlendigi, ka-palilik ve baskiciliktan uzaklastigi ya da karsi ütopya gibi yeni bir türü de kapsayacak sekilde gelistigi kabul edilebilse bile yine de Batili ve erkekti ütopya. Özellikle 1970’lerden sonra feminist kadin yazarlar arka arkaya çesitli, renkli, dinamik ütopyalar yazmaya basladilar ve bu dönemde hizlanan feminist arastirmalarla daha önce de, 1700’lerin sonlarindan itibaren kadinlarin ütopik metinler yazdiklari, bu alanda var olduklari "kesfedildi". Ancak ülkemizde yakin zamana kadar Avrupamerkezci ve ataerkil bakis açisiyla yapilmis olan çalismalar ne-deniyle Dogu ülkelerindeki ütopyalar hele bu ülkelerdeki kadin ütopyalari hiç bilinmedi. Simdi ise bu konudaki ezberimizi bozacak bir kitapla karsi karsiyayiz. Güney Asya’nin önemli feminist isimlerinden olan Begum Rokeya Sakhawat Hossain’in Türkiye’de ilk kez yayinlanan iki feminist ütopyasi, Sultana’nin Rüyasi ve Pagmarag, yirminci yüzyilin basinda bir Dogu ülkesinde, bir kadin tarafindan yazilmis olan ütopya örnekleriyle ilk kez karsilasma firsatini veriyor bize.
Yazar Adı
Begum Rokeya Sakhawat Hossain
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2007
Sayfa Sayısı
240
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR