Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Türkiye'de Kapitalist Yöneticiler Sınıfı

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺150,00
Barkod : 9789755399737
:

Siniflarin konumu dendiginde, önce ekonomik ve politik kriterler düsünülür. Kültürel ve sosyal kriterler ise sinif kavramini degerlendirmede daha sonra gelir. Sinif ve iktidar dünyasinin bu karanlikta kalmis alanina isik tutan Özgür Budak, elinizdeki çalismada, Türkiye'nin kapitalist yönetici siniflarini mercek altina alir, onlarin kültürel ve sosyal sinirlarini inceler. Ülkemizde ve dünya genelinde son otuz yilda yasanan degisimler, alt-orta-üst seklinde bölümlenen siniflarin konumunda ve dokusunda önemli yenilikler ortaya çikardi. Bu dokuyu inceleyen eserlerin bir kismi duruma sadece kültürel, diger kismi ise sadece ekonomik-politik bir bakisla yaklasirken, bu iki alani (kültürel ve ekonomik-politik alani) bir arada degerlendiren yaklasimlar geri planda kaldi. Özgür Budak, toplumsal sinif analizi ile kültür olgusunu birbirinin karsisina koymadan ele alir, bunlarin birbiriyle olan içsel baglarina egilir. Kültürel sermaye kendine has bir sinifsal pozisyon tarafindan üretilen kültürel semboller olmanin çok ötesinde belirli bir sinifin nesnel sartlari tarafindan belirlenen bedensel, kültürel ve moral yatkinliklarinin sekillendirdigi bir mülkiyet iliskisidir. Yazar bu olguya parmak basarken, birbirinden ayri gibi görünen alanlarin mantigini çözerek, bunlar arasindaki iliski ve ayrimlar üzerinde yogunlasir. Kültürel sermaye düzlemi, profesyonel sirket kültürü ve çalisma etigi gibi anahtar kavramlardan yola çikan Türkiye'de Kapitalist Yöneticiler Sinifi, siniflarin konumuna ve günlük yasamina dair yeni bir bakis sunar.(Tanitim Bülteninden)
Yazar Adı
Özgür Budak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
160
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR