Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Uluslararası İlişkilere Duygusal Bakış

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺150,00
Barkod : 9786059706483
:
Uluslararasi Iliskiler disiplini, son çeyrek asirdir, tarihsel, sosyolojik, dilsel, insaci ve kültürel dönüs(üm)lere ev sahipligi yapmaktadir. Disiplindeki hâkim (Neo) Realist bakis ve Pozitivist egilimin asin(l)abilmesi, tek bir merkezden ve meta anlatilarla süslenmis, belirli bir tarihsel süreçten beslenmeye devam eden disiplindeki degisim için bu dönüslere daha çok ihtiyaç duyulmaktadir. Bu dönüs(üm)ler içinde özellikle Türkçe literatürde en az referans verilen dönüslerden biri de "duygusal dönüstür" (emotional turn). Disiplindeki bu dönüslerin etkisi ve kimlik, tanima, özür dilemek, farklilik gibi basliklarin giderek daha çok tartisilmaya baslanmasi, duygularin da Uluslararasi Iliskiler'de ele alinabilecegi bir alanin açilmasina imkân vermistir. Korku, kizginlik, öfke, merhamet, asagilanmislik hissi, onur, travma, tutku, süphe, güven, empati, endise ve daha birçok duygu farkli basliklarla iliskili olarak ele alinmistir. Duygular, özellikle Insaci, Feminist, Postyapisal ve Postkolonyal çalismalarda da giderek daha çok kullanilmaya baslamistir. Son dönemde artan çalismalar ve "duygusal dönüs" söylemi, duygularin Uluslararasi Iliskiler'deki yeri ve rolü, konuya iliskin temel sorunlar ve elestirilerin degerlendirilmesini gerektirmistir. Bu çalisma böylesi bir gerekliligin ürünü olarak kaleme alinmistir.
Yazar Adı
Erdem Özlük
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2016
Sayfa Sayısı
128
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR